Lasagne med ricotta, svamp och spenat

 

Någon annan som lyssnade på Lotta Lundgren sommarprata för någon vecka sedan? Om inte, så tycker jag man ska göra det. Då pratade hon om (bland annat) den här lasagnen och trots att jag sett den i hennes kokbok och blogg men den lät så fantastiskt god just då så jag var tvungen att testa det. Eller en variant på det. Och den varianten kunde ha skippats för antagligen är den godare som den var. MEN nu är det för sent och det blev så här!

 

Lasagne med ricotta, svamp och spenat

50 g smör
1 dl mandel
1/2 tsk honung
1 ekologisk citron, zest och några droppar saft
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 250 g skogschampinjoner eller portabella
4 skivor serranoskinka
200 g färsk spenat
1 burk ricotta och 1 dl riven mild ost, t.ex. herrgård
1 paket färska lasagneplattor

 

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta mandlarna i en torr stekpanna och finhacka dem. Bryn smöret och blanda ner mandlarna, citronzest och honung. Finhacka lök och vitlök och stek i olja. Tillsätt svampen och pancettan och stek igenom. Låt spenaten koka ihop med svampen och pancettan. Salta, peppra och rör ner citronsaften. Varva lasagneplattor med ricotta, svamp- och spenatblandningen och mandelröran. Avsluta med det sista ricottan och riven ost på toppen.  Grädda i ugnen ca 30 min. Eller gör som Lotta.

 

 

Comments are closed.