Hemma hos: Mimmi

 

Igår gjorde jag och Mimmi trerätters för att välkomna september. Det var första gången jag hade gjort något i matväg på över 1½ vecka (förhoppningsvis så ska det inte fortsätta gå så länge emellan, men ibland räcker inte tiden/orken/livet till!). Hittade en fantastisk förrätt via Pintrest på svamp och mozzarella, med lite vitlöksbröd till.

 

Svamp med mozzarella och örter

4-6 port

8 bitar baguette

1 vitlöksklyfta

olivolja

400 g svamp, stora delade eller små (vi använde kantareller och champinjoner)

salt

peppar

2 rosmarinkvistar

½ dl färska salviablad

2 buffelmozzarella

 

Stek svampen, rosmarin och salvia i lite olivolja tills de får lite färg, salta och peppra. Om man har en stekpanna som tål ugnsvärme, kan man riva mozzarellan direkt in i stekpannan. Annars, lägg allt i en ugnssäker form och gratinera i övre delen av ugnen under grillen på ca 225 grader tills osten är gyllenbrun.

Pensla baguetteskivorna med lite olivolja och grilla även dessa i ugnen ca 5 min. Halvera vitlöksklyftan och gnugga skivorna med vitlöken. Servera allt direkt.

 

 

Resten av middagen bestod av citron- och basilikabakad lax med zucchini- och potatisfritatta och tsatsiki. Efterrätten lite brownies i chokladkaksformat med vispgrädde och hallon. Ganska lyckad och mycket trevlig kväll, vi kanske måste göra det lite mer ofta!

 

 

 

Comments are closed.