Kräftskiva nr 2

I lördags så blev det årets andra kräftskiva för min del. Den här gången komplett med vimplar! Så festligt det blev! Innan vi mötte upp de andra hemma hos Hedwig så blev det vimpelverkstad hemma hos Hanna.

 

Här fixar Hanna på en vimpel. Vissa vimplar blev något mer… eh… designade än andra. Till slut så fick vi ihop hela 10 m!

Men nog med pyssel.

Hemma hos Hedwig så gjorde vi i ordning takterrassen och ordnade med maten. Det blev lite av det vanliga: kräftor, aioli, bröd och sedan även lite nya men väldigt goda grejer. Kronärtskocka, goda ostar, pastasallad och även filodegspaket med både svamp och grönsaker med chevré. Just de där chevré- och grönsakspaket var supergoda och krämiga. Har fått äran att försöka hitta på någon recept. Här kommer den:

 

Hedwigs filodegspaket med chevré och grönsaker

6 port

1 stort paket chevré (rulle)

1 gul lök

1 röd lök

3 vitlöksklyftor

1 röd paprika

fryst hackad spenat, ca 1/2 påse

filodeg, tinad

Stek hela chevréosten i en stekpanna så den får färg och blir mjuk. Lägg åt sidan så det svalnar något.

Skär löken fin och stek på medelvärme i olivolja, ska få fin färg. Finhacka vitlöken och rör ner i löken. Tärna paprikan och stek tillsammans med löken och vitölken. Tillsätt spenaten som fått tina och rör om.

 

Lägg några filodegsark på en bakplåt och pensla med olivolja. Bryt av bitar från chevrérullen och varva med grönsaksfyllningen. Rulla arken och pensla skarven med lite olja, lägg den nedåt på plåten.  Fortsätt tills fyllningen är slut.

Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Comments are closed.