Coleslaw

Bästa tillbehör till grillmaten!

Recept från Gourmet.

Coleslaw

6 port

1 äggula

2 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

1,5 dl neutral rapsolja

300 g vitkål

1 morot

1/2 gul lök

1 dl cremé fraiche

1/2 tsk hel kummin

salt och svartpeppar

I en matberedare eller blender, lägg i äggulan, senap, och vinäger.  Mixa.  Med mixern igång, häll långsamt i rapsoljan i en svag stråle till en fast majonnäs.  Strimla vitkålen och häll över ca 1 l kokande vatten, låt stå 1 min.  Häll av och skölja kallt, och lägg sedan på en handduk för att torka.  Riv moroten, finhacka löken och blanda med kålen.  Blanda med hälften av majonnäsen, cremé fraiche och kummin.  Smaka av med salt och peppar.  Kan alltid göras dagen innan!

One Response to “Coleslaw”

  1. [...] samma recept till majonnäsen som till coleslaw, och tillsatt en riven [...]