Sommar = lemonad!

Bästa enklaste sommardryck!

Under långhelgen har jag helt enkelt hoppat mellan parker och klippor och ätit bästa picknickmaten.  Hur härligt som helst!  Det här receptet kommer jag göra många gånger om och ha med mig överallt i sommar.

Lemonad

3 l

4 citroner, gärna ekologiska

3 l vatten

4 dl socker

Koka upp vatten och socker.  Tvätta citronerna och riv skalet.  Skär bort det vita och hacka fruktköttet.  Lägg i skalet och fruktköttet, ta från värmen, rör om och låt svalna.  Kyl innan servering.

Jag har alltid gjort lemonad på vad jag tycker är det “klassiska” sättet, med mängder citronsaft, socker och vatten.  Ingen koktid, men 4 gånger så mycket citroner!  Och det här smakade perfekt!  Recept från Allt om Mat-tidningen i maj.

(Och det som är nästan det bästa med picknick är att få äta upp resterna när man kommer hem!)

4 Responses to “Sommar = lemonad!”

 1. tina says:

  Kall lemonad och pioner, mer sommar än så kan det knappast bli!

  • Megan says:

   Eller hur! Ska se till att frysen blir försedd med isbitar så kan det bara bli bättre!

 2. charlotta says:

  lemonad is the shit, som jag brukar säga. drack minst en om dagen när jag bodde i NYC, men allt sedan jag kom hem har det blivit dåligt med det. ska se till att göra ordentligt med lemonad när vi flyttar till landet över semestern.

  • Megan says:

   Klart det är! Och åh tänk att det snart är semester. Jag tänkte testa en riktig amerikansk variant också. Och kanske även en rosa variant! Blir en riktig lemonadsommar tror jag!