Hemma hos: Hanna

I söndags var det dags för möte nr. 2 med 80-tals filmklubben.  Då var vi återigen hemma hos Hanna som bjöd på goda scones, te och tillbehör.

Hanna bor med Hannes men han var bortrest.  Han får väl ta och bjuda på lite mat en annan gång tycker jag.  De har verkligen världens mysigaste kök, perfekt för att baka scones i.

Hannas lantliga scones

12 st

7 1/2 dl vetemjöl (Hanna använde lantbrödsmjöl, det var jättegott)

1 tsk salt

4 tsk bakpulver

100 g kallt smör

3 dl mjölk

Blanda alla torra ingredienser i en skål eller matberedare.  Tillsätt smöret och finfördela det.  Häll i mjölken och arbeta ihop till en deg.  Dela i 4 delar och platt till i runda kakor på en bakplåt, de ska bli ca 1 1/2 cm tjocka.  Grädda i 250 grader 1o-12 min.  Dela och servera med ost, smör och marmelad.

Sen kollade vi på Karate Kid och Girls Just Want to Have Fun.   Passade riktigt bra till scones ju!  Men jag var verkligen den enda som tog filmtittandet på blodigt allvar…

4 Responses to “Hemma hos: Hanna”

  1. Kathy says:

    I love your “Hemma Hos:?” series! You pics are as good as any magazine and I get the feeling of really being there. Your all your friends look like people I would like to know and the series makes me smile, every time!

  2. [...] här receptet är för Hanna.  Som är äter varken kött eller lök.  Men Hanna, vill du ha min potatis?  [...]

  3. [...] precis kommit hem från en fantastisk helg i Hälsingland hos Hanna, i deras fina hus som kallas Spånkabo.  Vi har promenerat, ätit, åkt pulka, hängt framför [...]