Rostad pumpasoppa med kokos och ingefärsyoghurt

 

Tror det kan vara mitt tredje recept här på pumpasoppa, men det är ju så gott och passar så väl i höstmörkret! Recept från theKitchn.

 

Rostad pumpasoppa med kokos

6 port

ca 2 kg butternut squash

2 msk olja

4 vitlöksklyftor

4 schalottenlökar

1 msk riven färsk ingefära

2 msk tomatpurée

1 tsp currypulver

1 tsk chilipulver

1 burk kokosmjölk

7 dl grönsaksbuljong

1½ tsk salt

saft av 1 lime

Ingefärsyoghurt:

3 dl yoghurt

2 msk riven ingefära

salt

peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumporna i fjärdedelar, lägg dem i en långpanna och rosta mitt i ugnen 1 timme. Låt det svalna och skala pumpan och dela i bitar.

I en stor gryta, värm oljan på mellanhög värme. Stek den hackade löken, vitlöken och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpureen och stek på ytterligare en minut. Sänk sedan värmen och låt koka 5 min, tillsätt sedan currypulvret och chilin. Höj värmen igen och lägg i pumpan, stek 5 min till.

Rör ner kokosmjölken och buljongen och låt sjuda ca 30 min. Stäng av värmen och mixa slät med en stavmixer eller blender. Smaka av med salt i ½tsks mängder och rör ner limesaften.

Blanda ingredienserna till ingefärsyoghurten. Servera direkt.

 

 

2 Responses to “Rostad pumpasoppa med kokos och ingefärsyoghurt”

  1. Charlotta says:

    Hurra för pumpasoppa! Är dock sämst på att laga till det själv men snart så. Snart ska det ske. Men hördu, vad säger du om valet? Är det total lycka på Hawaii nu tro? :=)

    • Megan says:

      Åh det jobbigaste med pumpa är att skala och gröpa ur och förbereda, men sen är det ju värt det! I USA kan man köpa fryst eller färsk pumpa i bitar, så smidigt! Nomnomnom