Rabarberglass

 

Kan hända att det här blev godaste glassen jag ätit. Går inte riktigt att beskriva (“som sommaren i en skål” blir lite väl klyschigt?) men gör den direkt! Passade utmärkt med några stora färska blåbär till extrapris i butiken.

 

Rabarberglass

(Recept Allt om Mat, jag ökade på lite)

6 port

 

500 g rabarber

1,5 dl vatten

2 dl socker

4 dl vispgrädde

4 ägg gulor

 

Ansa och skär rabarber i bitar. Koka socker och vatten till ett simmigt lag och lägg i rabarberbitarna. Låt koka 1 min. Låt svalna ca 1 timme, mixa sedan slät med en stavmixer. Jag lät blandningen stå i kylen över natten, annars kan man använda det så snart det är kallt.

Vispa rabarberblandningen med ägg gulorna och grädden tills det är fluffigt. Kör i glassmaskin och frys in.

 

Som sagt. Godaste ever.

 

 

4 Responses to “Rabarberglass”

 1. Mom says:

  Wow! That sounds amazing! We’ll just to get an ice-cream machine so we all can try it!

  • Megan says:

   Well, with the amound of icecream consumed in our family, I think it’s a great idea!!!

 2. tina says:

  Åh, kan tänka mig det. Själv är jag svag för hemgjord rabarbersorbet, det smakar också sommar i en skål. :-)

  • Megan says:

   Kan jag tro! Har mängder med rabarber i frysen nu, ska testa din pavlova med rabarberkräm, och kanske en rabarbersorbet då också!