Mormors banankaka

 

Jag älskar bananer i allmänhet, och tydligen är det en familjegrej. Fick en härlig bild och recept via mail av min mormor Mary (tuffaste teknikmormor) och tänker laga den så snart jag har lite tid (haha, vad är det för nåt?). Så länge så lägger jag upp receptet på engelska, tror det går bra för er ändå.

 

BANANA BREAD (eller kaka, whatever)
1/2 cup butter
8 oz cream cheese

1 1/4 cup white sugar

2 eggs
2 1/4 flour
2 1/2 t Baking powder (bakpulver)
1/2 t Bikarbonat
1 cup mashed bananas
1t vanilla
3/4 cups chopped pecans
2 t cinnamon
2T brown sugar
use two 8×4 pans  In each put :
Batter
pecan sugar mix
batter ( with some pecans and sugar on top)

Now if you don’t have the right pans–you can wing it like I did.

Bake 180 degrees C for ca 55 min, until a toothpick stuck in the center comes out clean.

 

 

Några tips: 1 Cup =ca 2,5 dl, T= matsked och 8 oz philadelphia är ca 1 paket.

2 Responses to “Mormors banankaka”

 1. Charlotta says:

  Banankaka. Älskar’t.

  Jag har en kompis som känner en kompis till dig! Tror jag, i alla fall. Min kompis Sara berättade en historia i helgen som innefattade Flippin’ Burgers, en kompis kompis och någon som är född på Hawaii som bloggar om mat. Det är väl du?!

  • Megan says:

   Haha, jo det är säkert jag! Kanske att hon kände en Mimmi? Vad roligt, världen är inte stor!

   Och ja, banankaka. Idag såg jag en med chokladtopping. Måste testa det också… blir mycket bak framöver!