Hemma hos: Åsa

 

 

För ett tag sedan samlades ett litet gäng hos Åsa för att äta middag. Den platsen vid bordet med mer pynt än de andra hörde till underbara Ulrika som har nu gift sig. En margaritamöhippa! Efter hon fick en fin dans av oss i present så satt vi igång med:

 

 

Margaritas alltså, kanske bästa drinken. Här ser man round 2.

Margaritas

2 delar tequila

1 del cointreau

1 del limejuice

skakas med is och serveras i saltdoppade glas

 

 

Så blev det även hummus och kex innan vi högg in på den fantastiska chiligrytan. Receptet kommer från en gammal kollega till oss Axel, det ska han få massa poäng för. Och självklart till Åsa som orkade tillaga “eländet” (hennes egna ord).

 

 

Chiligryta

Kött, t.ex. högrev i stora bitar

smör

10 vitlöksklyftor

5 dl öl

habanerochili

grönpaprika, 4 st avlånga om det finns

oxbuljongtärningar

muscovadosocker

oregano

korianderfrön

spiskummin

salt

smör

tomatpuré

bönor:

smör

muscovadosocker

salt

chipotle-tabasco

stekt rökt fläsk

Tillbehör:

avocado, tomat, färsk koriander, lök, citron, creme fraiche

tortillas eller bröd

 

Stek på köttbitarna i mycket smör i en stor gryta. Tillsätt vitlöken som man krossar lätt mot slutet. Häll på ölen, hacka chilin och paprikorna och lägg i tillsammans med oxbuljongtärningarna och sockret. Tillsätt kryddorna (mycket ska bestämmas själv i receptet verkar det som, så enligt eget tycke) och låt koka i 4 timmar, tills vätskan avdunstat och grytan är tjock. Rör inte om för mycket i slutet så köttbitarna inte går sönder. Smaka av med salt, lite smör och ev. mer av kryddorna. Reda med tomatpuré om det är för löst. Servera med bönbladningen och avocadosalsan, mycket koriander och tortillas.

 

 

Till efterrätt blev det en lakritspanacotta med hallonsås… talar ganska bra för sig själv och var, som det låtar, alldeles underbar.

 

 

Glad brud (ovan) + fantastisk mat = fin kväll!

 

 

Comments are closed.