Avokadosoppa med chili

Råsoppa nr 2! Har väl gjort en annan variant tidigare, med buljong, grädde och sherry. Den är också god. Men den här är någor mer rawfood-anpassad. Och god den med!

Avokadosoppa med chili

ca 1 liter

5 mindre avokados/3 normalstora

1 schalottenlök, grovhackad

1 msk misopasta

ca 6 dl vatten, beroende på önskad konsistens

1 chilifrukt med frön, grovhackad

1 dl cashewnötter

citronsaft, ½ citron

lite salt

½ avocado i bitar

lite chilipulver att strö på (annars blir det väldigt grönt)

 

Dela avokadosarna, kärna- och gröp ur och grovhacka. Lägg i en blender/skål med hälften av vattnet och misopastan. Mixa en stund och tillsätt citronsaft, den grovhackade löken och chilin samt cashewnötterna. Mixa och tillsätt vatten till önskad konsistens. Smaka av med lite salt. Servera med lite hackad avokado, ringla över lite god olja och citronsaft och lite chilipulver. God och mättande!

 

 

5 Responses to “Avokadosoppa med chili”

 1. Viktoria says:

  Finfin blogg! Och avokadosoppan ska jag prova nån dag!

  • Megan says:

   Man tackar Viktoria! Det tycker jag du ska göra. Och vilka fantastiska recept man hittar på din blogg, nu ska det följas!

 2. Charlotta says:

  Coolt! Har gjort avokadosoppa en gång, är nog dags snart igen. Tycker bara det är så fasligt svårt att hitta bra avokados ibland.

  • Megan says:

   Ja det är det som är krångligt, att gå i 3 olika butiker för att hitta mogna avokados… Men någon gång kan det vara värt det!

 3. Kathy says:

  A trick we use here in Hawaii, if your avacados are hard, put them in a brown paper bag with an apple. The apple gives off a gas that helps the avacados get ripe. It shortens the ripening time to a few days.