Oskars glögg

 

Tidigare i veckan så “satt” jag lite glögg enligt Oskars recept (som han på något sätt tycker är mer som saft, ha ha). På lördag är det dags att smaka på den, men vill man testa så bör man göra det NU! Känns som det är ganska fritt fram gällande mängder och tider, lämnar ungefärliga instruktioner. Kanske tar mig några receptfriheter här, men det är väl som det ska vara!

 

Oskars glögg

 

Smaksatt vodka:

kanelstänger

kryddnejlika, hel

kardemumma, hel

jag har använt ca 3 dl vodka (flaskan på bilden är liten)

Lägg i kryddorna och låt dra. Glöm gärna bort den i några dygn. Nu är min vodka ganska brun i färg och luktar helt fantastiskt gott!

 

Blanda med:

rödvin (gärna lite bättre/godare variant), typ en flaska

knappt 1 dl socker

lite mer än 1 tsk vaniljsocker

 

Servera med din favorit glöggtillbehör.

 

 

Testar den på lördag och återkommer!

2 Responses to “Oskars glögg”

  1. Jag vill önska dig och de dina en riktigt god jul!