En stark och lite wonky pasta

Och god! Nämnde jag det?

Och har jag nämnt att det är riktigt trevligt när någon annan tar över matlagningen i mitt kök för en kväll? Vardagsmaten blir något trevligare med sällskap, någon rolig ingrediens som inspiration och kanske lite “vad hittar man här i kylen” (därav lite wonky) som utfyllnad. Då kan man komma på det här:

Pasta med chorizo och lite kick

4 port

2 goda starka chorizokorvar, gärna hög kötthalt, skuren i bitar

400 g färska körsbärstomater, hela

olivolja

1 grönsaksbuljongtärning, krossad

2 msk ketchup

1 morot, tärnad

2 schalottenlökar, finhackade

2 vitlöksklyftor, finhackade

2 små äpplen, tärnade

1 liten habanerochili, finhackad

salt och peppar

1 dl riven parmesanost

spaghetti, ca 500 g

Skölja och rensa tomaterna och lägg hela i en kastrull med lite olivolja. Låt det puttra på ett tag och hacka upp resten av ingredienserna så länge. Blanda ner buljongen, ketchup, lite salt och peppar och fortsätt koka.

Steka chorizon på medelvärme i en stekpanna och tillsätt moroten, chilin, löken och vitlöken. Blanda ner äpplen, rör om en kort stund och blanda allt med tomaterna.  Låt stå varmt och koka pastan al dente. Rör ner pastan i såsen och servera med parmesanost.

Mycket smak. Ganska stark. Riktigt trevligt!

Comments are closed.