Gästinlägg: Lina på örnen

En av mina bästa inspirationskällor till min egen matlagning är mina vänner. Jag tänkte börja med en liten serie gästinlägg. Först ut är Lina, här kommer det!

 

I den fina finska skärgården finns en lite ö som heter Örnen. Där håller jag hus de flesta somrar. Att steka plättar hör till min sommar. Jag tror att hösten är lättare att acceptera när jag fått min plättdos uppfylld på sommaren. Så de så.

 
Till dessa små plättar finns det färska hallon som givetvis kan bytas ut mot några andra bär så som blåbär eller jordgubbar. Kvarg används istället för grädde och vill jag få mer sötma så lägger jag på milk, som är kondenserad mjölk men vi kallar det milk… Milk har funnits på Örnen länge och hämtats från diverse håll på jorden för att avnjutas under sommaren. Numera finns det att köpa milk i Finland, vilket ju är lite tråkigt.

 

Plättar

3 dl mjölk
3 dl mjöl
3 ägg
lite salt

Stek i smör och ordentligt het panna så att de får en krispig och gyllenbrun yta.

Kram, plättmaster-Lina

Comments are closed.