Kardemummamjölk och fina minnen

Just nu har jag besök av min bror Kristoffer. Vi ses inte så ofta, så det är hur trevligt som helst att han har kommit hit! Jag kom precis hem från Åbo där vi har hälsat på farmor. Och så har vi även hunnit gå Åbopromenader och kolla på saker vi minns från tidigare besök i barndomen.

 

Som till exempel observatoriet i Vårdbergsparken. Där har det åkts pulka på vintern, varit på utställningar och firat en eller annan Valborg.

 

Och vila oss lite på en bänk. Det är jobbigt det där med jetlag.

 

Så blev det middag och släng-ihop efterrätt med blåbär, jordgubbar, lättskummad kardemummamjölk och riven mörkchoklad. Farmor var nämligen lite besviken på den tråkiga soppmiddagen vi hade fixat, så fick man gottgöra sig. Det blev helt gott i alla fall, om än lite märkligt.

 

Dagen efter så gick vi till Äventyrsparken, där vi lekte då vi var små.  Allt där är mycket mindre än förut, kan man säga.

Och vissa saker var totalt bortglömda. Men lika fina för det.

Comments are closed.