Tacos

Jag har aldrig förstått mig på hårda tacoskal.  De går sönder, läcker, och tortillachips är väl godare?  Så det får bli mjuka tortillas för min del, precis som mamma alltid gjorde, med köttfärs, hackade tomater, gräddfil och riven ost.  Och inga påsar med kryddblandningar.

Tacos med köttfärs

4 pers (+rester!)

ca 400 g nötfärs

1 lite gul lök, finhackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

2 msk tomatpuré

2 tsk chilipulver

1 tsk paprikapulver

1 tsk torkad koriander (blad)

2 msk vatten

salt och peppar

2 tomater, hackade

gräddfil

riven ost

färsk koriander

isbergssallad, strimlad

tortillas, gärna ekologiska

lime

Stek lök, vitlök och köttfärs i en stekpanna.  Tillsätt tomatpure, kryddorna och lite vatten och blanda väl, låt puttra en stund.  Värm tortillorna och fyll med köttfärs, riven ost, gräddfil, tomat, sallad, koriander, och lite limejuice.

June 14, 2011 | | Posted in: Kött | Comments Closed

Comments are closed.