Hemma hos: Amanda

Jag blev bjuden på den godaste pastan hemma hos söta Amanda.  Vad god mat, lite vin och fantastiskt sällskap gör allt lite finare mitt i veckan!

Så här skrev hon:

Amandas pasta med räkor

Dethär behövs:

1 gul lök
5-6 klyftor vitlök
1 burk Muttis körsbärstomater
lite hummerfond eller annan skaldjursfond
ca 1 dl prosecco (eller vitt vin)
lite socker
timjan
persilja
100 g parmesan
400-500g räkor (blanda gärna olika sorter)
pasta av valfri sort

Såhär gjorde jag:

Först stekte jag lök och vitlök lätt i olivolja och smör, sedan tillsatte jag vin, tomater, fond, socker och kryddor och lät såsen reducera en stund. När såsen var lagom fin konsistens smakade jag av den med salt och socker och drog sedan av stekpannan från plattan medan jag kokade pastan. När pastan var nästan al dente kokade jag upp såsen igen och lade i de tinade räkorna och en del av parmesanosten. Till sist blandade jag den färdiga pastan med såsen och varvade allt med resten av parmesanosten. Garnerade med lite persilja och parmesan.

Comments are closed.