Soppa (gryta?) med couscous och merguez

Ibland så är man lite väl hungrig när man lagar mat, så sätter man för mycket couscous i sin soppa så får man en gryta… sen inser man att det fungerar precis lika bra.  Och man äter och är nöjd med det.

Soppa med couscous och merguez

4 portioner

1 lök

1 vitlöksklyfta

olivolja

1 l grönsaksbuljong (recept kommer inom kort!)

1 liten zucchini

1 burk hela tomater (eller 4 goda färska, blancherade och urkärnade)

1 burk kikärtor

färsk timjan

2 merguezkorvar

1 dl couscous (eller 2, om man ska göra gryta)

salt och peppar

Hacka lök och vitlök fint och stek i lite olivolja i en kastrull.  Hacka zucchinin och stek på en stund.  Skära korvarna i bitar och lägg i kastrullen, häll sedan på buljongen.  Låt koka upp och tillsätt tomaterna (som man har hackat), kikärtorna och timjan.  Låt soppan sjuda en stund, ta sedan från värmen och häll i couscousen.  Låt det stå tills couscousen svällt och rör om.  Smaka av med salt och peppar.

Blev klart inte lika god som den jag köpte till lunch härom dagen, men nära!

Comments are closed.