Pasta med merguez

I fredags så åt jag en fantastisk god soppa till lunch gjord på lammkorven merguez, grönsaker och couscous.  Jag var tvungen att köpa hem några korvar och testa göra en variant själv!  Men innan det så smygsmakade på korven tillsammans med en god tomatsås och spenat.

Pasta med spenat och merguez

fullkornstpasta

färsk spenat

merguezkorvar

och sen lite av en:

Tomatsås (ca 1 l)

olivolja

1 gullök, hackad

4 vitlöksklyftor, skivade

2 burkar goda hela tomater, pureade

1 tsk sambal olek

1 tsk salt

svartpeppar

0,5 dl riven färsk basilika

1 msk färsk hackad oregano

Jag gjorde min sås på färska tomater som jag behövde använda upp.  Men dom var inga goda, såsen blev väldig ljus och jag besviken. Den smakade helt okej, tack vare vitlöken och sambal…

Värm oljan i en kastrull och steka vitlöken och löken tills dom blir mjuka, ca 8 min.  Blanda in pureade tomaterna, chili, salt och lite peppar.  Koka tills såsen tjocknar, ca 25 minuter.  Blanda in örterna.  Köra i mixer eller med stavmixer.

Såsen kan man spara på burk några dagar eller frysa in.

Koka pastan i mycket vatten, lite olivolja och en nypa salt.  Skär korven i bitar och stek en stund i stekpanna.  Lägg till sköljda spenaten och stek tills den blir mjuk.  Blanda pastan med lite tomatsås, slå på spenat och korv och lite finriven parmesanost.

Soppan kommer inom kort!

Comments are closed.