Kikärtsgryta med grönkål, sötpotatis och lammkorv

 

Vill äta grönkål mest hela tiden, i pasta, pajer, sallader, grytor you name it. Ny fick det vara med i en enkel och god gryta som passade perfekt som veckans matlåda.

 

Kikärtsgryta med grönkål, sötpotatis och lammkorv

6 port

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

lite olivolja

2 mellanstora sötpotatisar, skalade och tärnade

ca 200 g grönkål, sköljd, ansad och strimlad

1 burk kikärtor, avrunnen

3 lammkorvar, skivade

7 dl grönsaksbuljong

 

Parmesan-yoghurtsås

2 dl tjock yoghurt, grekisk eller turkisk

1 dl finriven parmesanost

salt och peppar

saft från ½ citron

 

Stek löken i en stor gryta i lite olivolja. Tillsätt sötpotatisen, vitlöken och korven och stek på i några minuter. Häll på grönsaksbuljongen och koka upp. Lägg i grönkålen och sätt på locket, koka i 5 min. Tillsätt kikärtorna och koka 5 min till. Kolla så att potatisen har kokt färdigt, är bitarna tillräckligt småa ska det gå på ca 10 min.

Blanda ingredienserna till såsen i en glasburk med lock (lätt att ta med sig till jobbet!) och skaka väl.

Servera med lite extra riven parmesan.

 

 

2 Responses to “Kikärtsgryta med grönkål, sötpotatis och lammkorv”

  1. Charlotta says:

    Jag vet, grönkål är sjukt gott! Och beroendeframkallande. Gjorde en paj för ett tag sedan som blev väldigt fin, men jag skulle gärna haft i färsk grönkål om det inte vore så förbenat svårt att hitta. Mprr.

    • Megan says:

      Jag har hittat i min Ica Nära! Tänkte köpa extra och frysa in… men det är första året som jag hittat det i butiken. Kolla du med!