Jordgubbsglass

 

Jag håller fortfarande på att testa olika recept i min glassmaskin, eller ja, det kommer jag väl göra i all evighet. Fruktglass (sorbet eller gräddglass) är ingen stor favorit hos mig. Däremot så verkar de flesta gilla det och mina resekompanjoner i Sorrento körde ofta på jordgubbsgelato. Förra veckan så hade vi en liten reunion och bildvisning från resan. Då kändes det bara rätt att testa allas favorit. Och det var faktiskt helt gott!

 

Jordgubbsglass

400 g färska jordgubbar

3 msk socker

300 ml vispgrädde

40 ml mjölk

 

Mixa jordgubbarna med en stavmixer till en slät kräm, tillsätt sockret, grädden och mjölken och mixa lite till. Häll massan i en glassmaskin och kör 40-45 min, häll upp i en bunke och lägg glassen i kylen ca 1 timme innan servering.

Kan säga att det sista av glassen var inte så god några dagar senare när det hade fryst på ordentligt, blev väldigt fettigt i munnen. Mao ingen idé att spara, bara att äta upp direkt!

 

Receptet kommer från den stränga reglerna (instruktionsboken) som tillhör min tyska Eismachine De Luxe.

 

 

(Och här skålar nästan hela glada gänget någon gång i slutet på juli.)

 

 

2 Responses to “Jordgubbsglass”

  1. Charlotta says:

    Åh, grymt! Vi har ju gjort hur mycket glass som helst, men inte en enda jordgubbsvariant. Skandal.

    • Megan says:

      Man kan inte göra allt! Och tänk, jag har fortfarande inte gjort lakritsglass. Det är skandalöst om inget annat!