Anitas chokladkaka

På fredagar så blir det fika på jobbet kl. 15. Sånt gillar man verkligen. Speciellt när det blir så gott som Anitas chokladkaka! Och det går inte att förklara bättre än Anita  själv: “I just looooove chocolate. It makes me HAPPY!”

Anitas Chokladkaka

till en hel avdelning

till kakdelen:

3,75 dl vetemjöl

3 msk osötad kakao

2 tsk bakpulver

2,5 dl socker

2 tsk vaniljsocker/extrakt

1,5 dl mjölk

170 g smält smör

2 ägg

frosting:

250 g rumstempererad smör

8 dl florsocker

1,25 dl osötad kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker/extrakt

4-5 msk varm mjök

Sätt ugnen på 180 grader. Smöra en 23 cm bakform (med löstagbar botten). Blanda de torra ingredienserna till kakan. Smält smöret och rör ned, blanda sedan in mjölken och äggen. Kan med fördel använda elvisp. Häll i formen och ställ den mitt i ugnen 35-45 min, testa mitten på kakan med en pinne som ska komma ut ren. Låt den svalna, ta loss från formen och dela i tu (kan med fördel kylas innan.)

Vispa det rumstempererade smöret med florsockret i en skål. Tillsätt kakao, vaniljsocker och 4 dl mjölk. Vispa slät, men se till att inte övervispa! 1/3 av frostingen ska mellan lagren, 1/3 på och resten runt om. Garnera med riven choklad.

Obs. Inte för smör/sockerrädda. Och otroligt god!

Comments are closed.