Hemma hos: Hanna och Hannes

Igår firade vi hösten och Halloween med en kryddig pumpasoppa hemma hos Hanna och Hannes. Till det så gjorde Hannes gratinerad chevrétoast. Riktig fin lördagsmiddag! Pricken på i:et var underhållning i form av Doris som Malin tog med sig för kvällen. Hon agerade även dammsugare vid behov.

 

Pumpasoppa

6 port

1 pumpa, ca 1 kg (vi använde butternut squash, alltid god!)

3 morötter

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 bit ingefära

1 tsk kanel

1 krm muskotnöt

ca 7-8 dl grönsaksbuljong

2 dl grädde

salt och peppar

Tärna pumpan/squashen, skiva morötterna, hacka löken, vitlöken och ingefäran. Fräs i lite olja i en tjockbottnad kastrull några minuter. Tillsätt kryddorna och häll över buljongen. Låt koka på medelvärme ca 20 min. Mixa soppan slät och blanda in grädden. Smaka av med salt och peppar.

 

Gratinerad baguette med chevré, pinjenötter och honung

1 baguette

1 bit chevré

pinjenötter

honung

Skär brödet i skivor, lägg på en bit ost och strö över pinjenötter. Gratinera i ugnen på ett galler tills osten får fin färg. Ringla över lite honung.

Som avslutning på middagen så blev det ugnsbakade färska fikon med vaniljkesella. Supersnabbt och inte för sött.

 

Fikon med vaniljkesella

2 färska fikon per person

honung

kesella naturell

1 vaniljstång

Skär ett kryss i varje fikon, lite mer än halvvägs. Tryck ihop fikonen längre ner så att de delar på sig lite. Ringla över honung och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 min.  Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda med kesellan.

Comments are closed.