Minestronesoppa

Jag har många minnen av minestronesoppa.  Mindre bra minnen från skolköket, men riktigt bra hemifrån och hos min bästa kompis när vi lekte och hade sommarlov.  Denna smakar precis som alla bra saker jag kommer ihåg med soppan!

Minestrone kan göras på många sätt, med linser, andra bönor, skinka, köttfärs eller ris.  Men min favorit är med vita bönor och makaroner.

Minestronesoppa

8 port

3 msk olivolja

2 blekselleristjälkar, skivade

2 morötter, skivade

1 stor eller 2 små zucchini

1 gullök, hackad

1 vitlöksklyfta, finhackad

en bit rotselleri, tärnad

1 liter grönsaksbuljong (jag änvände 2 msk av min buljongpasta)

2 burkar krossade tomater, 400 g st

1 tsk oregano (eller 1 msk färsk)

1 tsk torkad basilika (eller 1 msk färsk)

svartpeppar

1 dl fullkornsmakaroner

400 g vita bönor på burk, eller kokade torkade bönor

Fräs på alla grönsaker i en stor kastrull i olivoljan, ca 5 min på medelhög värme.  Tillsätt buljongen, tomaterna, oregano, basilika och peppar och koka upp.  Lägg i pastan och låt koka tills den är al dente.  Sänk värmen och lägg i bönorna och låt koka ytterligare 5 min.  Servera genast med ett gott bröd.

Inspirerad av Kitchen Aids egen recept via Cooking On the Side.  Hon har en riktig rolig blogg förresten, och tillagar massa recept som finns på olika paket i köket.

Comments are closed.