En kokospudding

 

Inte för att det syns, men det är kokospudding i skålen. Eller, så kanske den mer liknar en pannacotta, fast det inte är det… Hur som helst, så är det en hawaiiansk efterrätt som kallas Haupia, gjord på kokosmjölk, maizena, och socker. Så kan man äta den och låtsas som att semestern fortsätter trots att man jobbar!

 

Haupia (kokospudding)

1 burk kokosmjölk, ej lättvarianten

4-6 msk socker

4-6 msk maizena

1,5 dl vatten

1/2 tsk vaniljsocker

Häll kokosmjölken i en kastrull. Blanda socker och maizena i en skål och tillsätt vattnet, rör om tills det löst sig något. Blanda med kokosmjölken och låt koka på svag värme tills det tjocknat något. Tillsätt vaniljsockret och häll upp i en bakform. Låt stelna i kylen (bra tips: gör det dagen innan!).

Servera med fruktsallad, min var gjord på mango, ananas, papaya och passionsfrukt.

 

 

2 Responses to “En kokospudding”

  1. Charlotta says:

    Åh, vilken dröm! Speciellt för mig som är nyfrälst kokosälskare. Hurra!