Makaronilåda

 

Den här veckan blir det matlådor i mängder. Och inget säger matlåda som makaronilåda.

 

Makaronilåda

6 portioner

400 g köttfärs

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

salt

peppar

250 g makaroner (ej snabba!)

3 ägg

5-7 dl mjölk

2 dl riven ost

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Finhacka lök och vitlök och fräs en lite stund. Bryn köttfärsen tills det är nästan färdig, och krydda med lite salt och peppar. Koka makaronerna al dente och låt rinna av ordentligt. Vispa upp ägg och mjölk med lite salt och peppar.

 

I en stor ugnsform, lägg ett tunt lager (hälften) med makaroner. Lägg på ett lager med köttfärsen. Avsluta med de sista makaronerna och häll på äggstanning. Strö över osten och grädda i ugnen 35-40 min, eller tills osten får fin färg.

 

Servera med ketchup och grönsallad.

 

 

Comments are closed.