Basilika- och parmesanpanerad kyckling med potatissallad

 

Blev rätt så inspirerad (och imponerad) när jag råkade se det här programmet för några veckor sen. Så himla duktiga. I alla fall så fastnade jag för basilikaströbrödet, kanske för färgens skull? Så här blev det:

 

Basilika- och parmesanpanerad kyckling

2 port

2 små kycklingfiléer

en bit surdegsbröd, åt det torra hållet

1 näve färsk basilika

lite färsk rosmarin

50 g parmesanost, riven

1 ägg

lite mjölk

mjöl

 

 

Skär brödet i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Mixa tills brödet börjar bli lite fint, tillsätt örterna och parmesanen och fortsätt mixa. När allt är finfördelat och liknar ströbröd häll ut det på en tallrik.

Dela filéerna och lägg dem i en plastpåse eller mellan två bitar plastfolie, banka på dem lätt med en kavel för att platta till. Vispa upp ägget med en skvätt mjölk och häll ut på en tallrik. På en tredje tallrik eller skål kan man ha lite mjöl. Doppa filébitarna först i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Stek på rätt hög värme i lite smör tills de får fin färg, några minuter på varje sida.

 

Potatissallad med sparris och tomat

några småpotatisar, jag använde sparrispotatis

körsbärstomater

½ knippe grönsparris

lite färsk basilika

olivolja

salt

peppar

 

Bryt av ändarna på sparrisen och skar i bitar. Koka potatisen och lägg i sparrisen när ca 3 min är kvar av koktiden. Häll ut i ett durkslag och spola med kallt vatten. Dela potatisen i bitar och dela körsbärstomaterna. Blanda allt i en stor skål med lite olivolja, salt, peppar och rivna basilikablad.

 

 

2 Responses to “Basilika- och parmesanpanerad kyckling med potatissallad”

  1. Jag hamnade här av en slump och fastnade. Vilken ljuvlig blogg du har!

    • Megan says:

      Tack Helena! Man kan inte säga annat än: det samma! Din blogg har jag följt en stund. Riktigt härlig!