Nu blir det något råare

 

Eller snart så. Ett litet test här. Först ska jag åka bort i helgen och äta ihjäl mig på godsaker (inbillar jag mig). Sen kör jag matdetox med tema råkost. Blir inte till 100%, men jag tänkte luta åt det hållet så mycket jag kan. Här testade jag med lite tips från min nya kokbok. Så gott blev det, så det blir väl inte så svårt (inbillar jag mig)?

 

Noriwraps med kyckling och avokado

2 portioner

2 blad nori sjögräs (typ som för sushi, går att köpa på många affärer nu)

1/4 litet kålhuvud

1 morot

1 avokado

1 grillad kycklingfilé

1 näve cashewnötter

färsk koriander

vitvinsvinäger

sesamolja

salt

saft från en halv citron

 

Finstrimla kål och morot, blanda med lite sesamolja och vitvinsvinäger och lite citronsaft, salta om man vill. Grilla kycklingen (den delen som var mindre rå här då, av vissa hälsorisker) och skära den i skivor. Skiva avokadon och hacka cashewnötterna. Lägg kålsalladen på ett sjögräsblad med kycklingen ovanpå, sedan avokadoskivorna, inlagt gurka (se nedan) och de hackade nötterna. Riv över lite koriander och rulla upp, som man skulle göra med en burrito eller mjuk tortilla.

 

 

 

Quick Cucumber Pickles

en burk

7,5 dl tunnskivade gurkor

3 msk salt

0,5 dl agave

1 dl äppelcider vinäger

1 msk fänkålsfrön

1 msk senapsfrön

Blanda allt och låt dra minst 3o min. Jag minskade ner receptet ordentligt och det funkade riktigt fint!

Gott till annat också!

 

 

Comments are closed.