Brownieskaka

 

Här kommer mitt bidrag till familjens julfest! Tack vetja favoriten Martha som gjorde det så lätt för mig. (Recept + rosettmall? Ja tack. Bara att skriva ut o svisch så blir det så fint så.)

 

Något som jag verkligen gillar här är alla fina (närodlade) råvaror. Matbutikerna tar gärna in t.ex. närodlade tomater. Och så finns det lördagsmarknaden 50 m bort där man kan köpa frukt, grönsaker, sylt, kaffe (av en gammal klasskompis) och de här fina äggen.

 

 

Double-Chocolate Brownies

från Martha Stewart

 

85 g smör, osaltat

2,5 dl hackad mörk choklad

4 msk osötad kakao

2 dl mjöl

1/4 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

2,5 dl socker

2 stora ägg

2 tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

 

 

Sätt ugnen på 180 grader. Klä en fyrkantig bakform med bakplåtspapper och smöra den.

Smält samman chokladen, smöret och kakao. Låt svalna något.

Blanda mjöl, salt och bakpulver och lägg åt sidan. Vispa ägg och socker poröst (ca 4 min) med en elvisp. Blanda ner chokladen och sedan mjölbladningen. Häll smeten i den klädda formen. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna i formen 15 min, lyft ut och låt svalna helt på ett galler.

Skriv ut och klipp ut mallen för rosetten. Vänd browniesen upp och ner och dra bort pappret. Lägg på mallen, strö över florsocker (med sil eller tesil) och till sist ta bort pappersmallen. (Funkar fint med banankaka osv. Kan jag tänka mig.)

 

 

Comments are closed.