Hemma hos: Anna

 

Kom just hem från en glöggfest med några från jobbet hos fina Anna. Himla mysigt och väldigt gott! Saffransbiscotti, rocky road, polkagrichoklad, fransk morotssoppa i stora muggar, bröd, ost, glass och chili-chokladglögg. Med andra ord blev jag rätt mätt! Ska jaga recept på det mesta.

 

 

 

Tog med mig polkagrischoklad (pepparmint bark kallas det väl) som var del 2 av måndagens julbak, så här gör man!

Pepparmint bark

200 g mörkchoklad

200 g vitchoklad

2 dl krossade polkagrisar

Smält det mörka chokladen över vattenbad. Klä en bakplåt med folie eller bakplåtspapper. Häll ut chokladen och bred ut den med en slickepott i en stor fyrkant, ska bli ca 3 mm tjockt. Ställ i kylen ca 20 min så att det stelnar.

Under tiden, krossa polkagrisarna i en matberedare eller nåt hårt. Smält den vita chokladen och rör ned hälften av polkagrisarna. Häll försiktigt över det vita chokladen på den mörka (dra inte för hårt med slickepotten som jag gjorde, det blir inte snyggt, fast lika gott). Strö över de sista polkagrisbitarna och låt stelna i kylen. Bryt i bitar.

Comments are closed.