Snabb kycklinggryta med palsternacka

Även om jag gillar att stå vid spisen så kan det vara skönt att bara slänga in nåt i ugnen ibland. Det här blev en riktig snabb allt-i-en-panna rätt. Palsternackan ger smak till hela grytan, det kan knappt bli färre ingredienser!

Kycklinggryta med palsternacka

3-4 portioner

1 stor kycklingfilé

3 medelstora palsternackor

2 morötter

1/2 gul lök

2 dl grädde

1 msk dijonsenap

1 dl riven god ost

salt

peppar

persilja

Hacka kycklingfilén, skala och skiva rotfrukterna och grovhacka löken så att allt är i lika stora (eller kanske lika små) bitar. Lägg allt i en ugnsform, salta och peppra och häll över grädden som man blandat med lite dijonsenap. Strö på osten och grädda i ugnen ca 30 min på 175 grader. Garnera med lite persilja. Passar bra till lite potatismos eller puré!

 

Rätten mår bara bra av lite återuppvärmning i ugnen dagen efter!

Comments are closed.