Hemma hos: Jessika

Nu blir det dags för en ny pizzainlägg!

Ett tag sedan var jag hemma hos bästa Jessika och gjorde pizza och kollade på den här serien.  Åh, det var tider det.  Bara jag hör musiken så blir jag 14 år och vill ha en rutig klänning.   Så här blev pizzan i alla fall.

Jessikas pizzadeg

0,5 dl olja

1 paket jäst

3 dl ljummet vatten

1/2 tsk havssalt

ca 8 dl vetemjöl

tomatsås

prosciutto

riven ost

mozzarella

ruccola

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget, så mycket mjöl att degen blir bra och släpper från kanten. Låt jäsa under bakduk ½ – 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.  Knåda degen degen smidig och dela av till pizzorna.  Kavla ut degen och lägg på tomatsås, ost, skinka och grädda på ca 250 grader mitt i ugnen.  Lägg på mozzarellan när bara några minuter är kvar så blir den inte rinnig.  Eller så säger Jessika.

Så sjukt gott blev det.  Vi gjorde även lite efterätt, Gino!  Det hade jag aldrig testat ju.

Gino

2 bananer

2 kiwifrukter

jordgubbar

200 g vitchoklad

vaniljglass

Välj bananer efter behag.  Skär frukten i bitar, lägg i ungsform och riv över chokladen.  Grilla i ugnen på 250 grader ca 5 min.  Servera med vaniljglass.

Vi hann med bara 4 avsnitt så det lär blir fler middag hemma hos Jessika.  Hoppas jag!

Comments are closed.