En till jordärtskockssoppa

När jag var i Åbo i helgen så kollade jag och farmor på Strömsö.  Var tvungen att testa ett recept på jordärtskockssoppa med ingefära, hade till och med fått jordärtskockor i min ekolåda.  Det blev mycket godare än förväntat, för tanken var lite konstig!

Jordärtskockssoppa med ingefära

4 port

6 jordärtskockor, skalade

2 potatisar, skalade

2 schalottenlökar, skalade

2 msk tärnad färsk ingefära

6 dl mjölk

2 dl grädde

citron

salt

svartpeppar

Så här gör man:

Skär jordärtskockan, potatisen och schalottenlöken i bitar. Fräs dem och ingefäran i olivolja i en kastrull utan att det tar färg. Häll på 4 dl mjölk och koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt resten av mjölken och grädden och låt det koka upp. Mixa med en stavmixer tills soppan är slät och sila sedan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

May 13, 2011 | | Posted in: Soppa | Comments Closed

Comments are closed.