Sol, slask och memma

Igår hoppade jag på färjan och åkte till Åbo.  Det är så att jag skulle möta upp pappa Bertil hos min farmor!

Efter en stadig grötfrukost stack vi tidigt iväg till stan för att handla viktiga saker.  Som till exempel god mat.  Och glödlampor.  De verkade inte förstå det här med min detox, så jag tänkte ignorera den just denna helg…

Först gick vi till hallen där vi köpte ost som min farmor brukade köpa.  Fast vi kom inte ihåg vad det hette.  Som tur så visste de vem farmor var och vad hon köpte för ost.  Det fina med småstäder.

Sen gick vi och köpte bröd och nödvändigheter i matbutiken.  Där hann vi även med en Muminshow på Hansa.  Vi stannade inte för länge, för många läskiga ballonger.

Rundan avslutades med besök hos fiskpojkarna på torget.  Det blev en fin bit rökt lax och lite gravad också.

Fisken åt vi till lunch tillsammans med örtpotatisgratäng från Stockmann och lite tomater.  Och lite lördagsvin såklart.

Till efterätt?  Jag kunde inte låta bli!  Memma.  Långt innan påsk, men jag åt ju fastlagsbullar redan i januari så det är ingen överraskning.

Senare på eftermiddagen så stack vi ut på finväders-promenad.  Pappa Bertil var på strålande humör.  Det kan va att han har saknat snön där i hawaii…

Det var det för den lördagen!  Imorrn tänker jag baka kanoter.  Det ska ni få se sen.

2 Responses to “Sol, slask och memma”

  1. charlotta says:

    jag har en åländsk kompis som är alldeles tokig i memma! jag tycker det låter liiite läskigt… får väl prova nästa gång jag kommer till åland.