Sötpotatisbrownies

Trots min detox så tänkte jag baka något åt det godare hållet för en 80-tals filmmaraton några kompisar och jag hade i eftermiddag.  Sötpotatispuréen får det att låta mer nyttigt.  De var helt godkända i alla fall, något plattare än vanliga brownies men härligt kladdiga och smakar…nja, brownies!

Sötpotatisbrownies

8-10 st

1 mellanstor sötpotatis, ungsbakad och mosad (ca 2 dl)

4 msk rapsolja

6 msk kakaopulver

1,25 dl fullkornsvetemjöl

1/4 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

2 dl rårörssocker

1 ägg

1 1/2 tsk vaniljextrakt

Olja en mindre bakform och sätt ugnen på 175 grader.  Blanda den mosade sötpotatisen med oljan, ägget och vanilj.  I en annan skål, kombinera de torra ingredienserna och blanda väl.

Häll i sötpotatissmeten i de torra ingredienserna och rör om tills mjölet försvinner helt.  Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen ca 20 min.

Kombinerade recept från neverhomemakerFood Loves Writing, och Body + Soul.

Filmmaraton betyder massa snacks.  Till exempel, 3 sorters tortillachips.

Och riktig god guacamole.

Så var den söndagen slut!

2 Responses to “Sötpotatisbrownies”

  1. charlotta says:

    cheezus, vad gott! vilka filmer kollade ni på? jag är svag för 80-talsfilmer…

    • Megan says:

      Det var det!! Nu blev det Pretty in Pink och Sixteen Candles. Får se vad det blir nästa gång… ibland önskar jag att jag hade gått gymnasiet på 80-talet istället för 90-talet, det var ju så mycket snyggare!