Tartufo!

 

Min fina kollega Louise bjöd hem oss på Italiensk afton för några veckor sen, då blev det delikatesser, saffransrisotto med parmachips och tartufo. Kanske en av de mest spännande efterrätter jag ätit/gjort, och om man gillar glass och choklad så måste man bara testa det!

 

Tartufo

1 förpackning chokladglass

1 förpackning hasselnötsglass

mjuk chokladsås

1 dl kakao

plasthandskar

 

Ta på dig plasthandskarna. Forma 1 liten kula chokladglass i handen. Gör det samma med hasselnötsglassen. Tryck ihop dom och forma till en öppen boll, kläm ut ca 1 msk chokladsås i gropen och forma glassen runt såsen. Häll kakaon på ett fat och rulla bollen så det täcks ordentligt. Servera direkt.

Finns en massa varianter med nötter, hård chokladtopping runt och olika glassmaker, bara att googla!

 

 

 

 

One Response to “Tartufo!”

  1. Nina says:

    Åhå, det låter ju alldeles genialt i sin enkelhet!