Pasta med mascarpone, citron och rostade hasselnötter

 

Mättande. Snabblagat. Och luktar otroligt gott. (Ska inte säga något mer.)

 

Pasta med mascarpone, citron och rostade hasselnötter

4 portioner

400 g pasta

1 burk mascarpone, 250 g

1/2 tsk muskotnöt

rivet skal och saft från 1 stor citron

2 dl torrostade hasselnötter, finhackade

½ påse spenat

salt

peppar

 

Blanda mascarpone med citronsaft, det finhackade skalet, muskotnöt, och lite salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg och lägg dem i en kökshandduk. Gnugga nötterna i handduken så lossnar skalet. Finhacka och lägg åt sidan. Koka pastan i saltat vatten och låt rinna av, men spara 1-2 msk av kokvattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda med mascarponeröran, nötterna och spenaten. Servera med lite nötter, peppar och citronskal på toppen.

 

 

 

Recept från theKitchn.

 

 

Comments are closed.