Torra trattisar

Nu är vi tillbaka till förra hösten igen, då jag fick en leverans med fina trattkantareller av Matilda och Oskar. Det var så många så jag torkade hälften, frös in en fjärdedel och åt upp resten i nåt slags svampsoppsgryta med cremé fraiche och timjan. Och även om jag inte kommer exakt ihåg just vad jag satt i den, så levde svampen länge i sin burk. Så här torkade jag:

Se till att svampen är felfria och utan larv. Det finns många sätt att torka svamp på, men eftersom mitt kök saknar arbetsytor och torktiden ligger på ca 1 vecka så valde jag att trä varenda liten på tråd och hänga.

Rensa svampen. Jag använde endast mellanstora svamp, eftersom jag torkade på tråd. Tunga glider ju rakt av och små är ju onödiga att torka.

Här ser det lite trångt ut på ändan.  Men det fungerade utmärkt! Efter några dagar var svamparna plötsligt torra.  Förvara de torra svamparna i glasburk med tätslutande lock.  För att använda i maten så kan man blötlägga svamparna innan eller smula ner som krydda. Fina på burk är dom också.

September 29, 2011 | | Posted in: Tips | Comments Closed

Comments are closed.