Fläderbärssaft

Förra året så gjorde jag fläderbärssaft med Jessika och Emelie.  Igår såg jag att det fanns en massa bär i parken, snart blir det dags igen! Saften är mörk och lagom syrlig, uppfriskande utan att vara för söt. Det blir lite jobb, konstig lukt i köket, och rosa överallt, men roligt är det ju samtidigt!

 

Mån får börja med att plocka bär.

 

Om man är osäker på vilka är fläderbär så kan man med fördel kolla upp det på sin smartphone.

 

Många andra hade redan plockat åt sig, så man fick kämpa lite för att få tillräckligt med de fina mörka bären!

 

Man får börja med att frysa bären i 24 timmar. Måste säga att jag inte kommer ihåg hur mycket bär vi plockade. Sen blir det kokakokakoka, silasilasila, och sen tappa(tappatappa). Vi använde oss av det här receptet, från Söta saker.

 

Här ser ni den fantastiska sil-systemet vi skapade. Tänker man göra saft ofta så kan det kanske löna sig att skaffa ställning, för det här var ingen bra lösning. Vi orkade inte heller vänta på att de skulle stå och droppa över natten, istället så pressade vi ut allt (hetsiga, jag vet). Men. Det blev saft, och det blev rätt gott!

Comments are closed.