Tomatrisotto med oliver och zuccini

 

Bilden är inte så värst aptitlig… men middagen blev god trots det! Blev en “vad har jag i skåpet” middag, min avorioris visade sig vara råris (fick vänta lite längre på middagen) och jag hade bara prästost. Men jag kan inte klaga, jag kunde haft mycket tråkigare saker i skåpet…

 

Tomatrisotto med oliver och zucccini

3 portioner

2,5 dl råris, sköljt

1 burk krossade tomater

1/2 zuccini

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

olivolja

saft från 1/2 citron

1 buljongtärning

0,75 l vatten, kokande

1 dl kalamataoliver

1,5 dl riven ost

salt

peppar

 

Hacka lök och vitlök och fräs i lite olivolja. Häll i riset och stek på en stund, tillsätt citronsaftet och häll på en tredjedel av vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt vattnet koka bort lite och tillsätt mer allt eftersom.

Dela och skiva zuccinin och stek på några minuter. När riset är nästan färdigkokt (ca 35 min) tillsätt burken med krossade tomater och låt koka klart. Rör ner zuccinin och oliverna och till slut osten i riset.

Servera med lite sallad om man råkar ha det hemma. Jag upplevde att det gick utmärkt att äta, även utan sallad.

 

 

Comments are closed.