Födelsedagsbrunch

Jag ska inte säga så mycket om hela rawfood dieten, förutom att det var kanske inte bästa veckan att börja. Med tanke på allt gott jag bjudits på. Men, som en klok kollega kom på, alla småsteg ledar väl någonstans! Och nästa vecka blir det fler steg åt det hållet. Nog om det.

Bästa Matilda fyllde år igår och firade med finaste brunchen med hemmagjord tortilla, köttbullar, tapenade, samt turkiskyoghurt med bär och alla pålägg man kunde önska sig. Så åt man i 3 timmar och gottade ner sig i soffan.

Jag hade helt glömt att det finns tapenade här i världen. Det är ju så gott! När jag kom dit och möttes av en nyvaken Oskar som mixade på blev jag så ivrig. Typ så här tror jag han gjorde (rätta om jag missat något!):

Tapenade

1 burk (ca300 g) urkärnade kalamataoliver

1 msk kapris

1 vitlöksklyfta

lite olivolja

Mixa alla ingredienser till en inte allt för grov massa och servera till allt möjligt.

Så hann vi även prata om roliga serier, Finlands presidentval och kolla på den nya fina trasmattan. Mycket fint sätt att fira en födelsedag på, om man får tycka till om andras födelsedagar.

3 Responses to “Födelsedagsbrunch”

  1. Kathy says:

    Love the new Pinboard! What a great idea.

  2. Charlotta says:

    Åh, tapenade! Grymt gott. Ungefär 200 000 ggr bättre än den där man kan köpa, som är förbjuden i vårt hem. Jag råkar nämligen ha en Calle som gör världens godaste tapenade. Det är sant. Kommer du till Göteborg nån gång ska du få smaka!