Chocolate. Chip. Cookies.

 

Förberedelser är i full rulle inför familjens stora julfest 2012 (år nr 26!). Jag och mormor har hand om några efterrätter (det är knytkalas, men tomma bord kan man inte börja med!). Bidrag nr 1: Chocolate chip cookies.  Toppar listan över klassiska amerikanska småkakor. Det finns väl en lista för allt?

 

Vi började med att köpa en 4 kilos förpackning med choklad på Costco, där kan man köpa vad som helst, och mycket av det.  Till exempel, en Kitchen Aid köksassistent för typ inga pengar alls. Och mycket annat i oroväckande mängder. Misstänker att vi kommer använda upp varenda gram choklad innan jag åker hem, resultatet lägger jag såklart upp här.

 

Chocolate Chip Cookies

recept från påsen av Nestlé Toll House Chocolate Morsels

ca 48 kakor

 

7,25 dl mjöl

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

225 g smör

2 dl strösocker

2 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

2 stora ägg

5 dl chocolate chips (eller förlåt: 5 dl NESTLÉ® TOLL HOUSE® Semi-Sweet Chocolate Morsels)(eller hackad mörk choklad)

2,5 dl hackade nötter (jag använde pekannötter)

 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål. Mixa smör och socker poröst och tillsätt äggen, en åt gången, och blanda väl. Tillsätt mjölblandningen lite åt gången, följa med chokladen och nötterna. Lägg ut matsked-stora klickar på bakplåtar och grädda 9-11 min. Låt vila ca 2 min och flytta sedan till galler.

 

Så ska vi försöka låta bli att äta upp alla innan festen. Men man måste ju smaka innan man bjuder gästerna på nåt. Kan sluta illa.

 

 

Något annat som kan sluta illa är om man skojar med mamma och pappas katt Tomasina om att hon är lite tjock, t. ex. efter att ha gått och tryckt i sig några kakor själv. Hon gillar att klämma in sig i alldeles för små lådor och mysa. Hon gillar däremot inte att bli fotograferad.

 

 

 

Comments are closed.