Pumpagryta

 

En till gryta? Åh ja! Fick en liten Hokkaidopumpa i min grönsakslåda. Och här ingår även några andra favoritingredienser.  Som tomat, morot och korv. En kryddig sån!

Pumpagryta med chorizo

4 port

1 hokkaidopumpa

1 burk krossade tomater (goda!)

1 stor morot

2 msk honung

1 msk tomatpuré

1 näve körsbärstomater

2 chorizokorvar

1 liten gul lök

1 vitlöksklyfta

salt och peppar

persilja

cremé fraiche

 

 

Dela pumpan och skrapa bort kärnmassan. Skär försiktigt bort skalen och dela pumpaköttet i bitar. Skiva moroten, löken, finhacka vitlöken och skär korven i bitar. Stek allt några minuter i en tung kastrull tills det får lite fin färg. Häll på krossade tomaterna och ca 1 dl vatten. Låt koka ca 15 min. Lägg i körsbärstomaterna, smaksätt med honung, tomatpuré, salt och peppar och låt koka ca 10 min till. Servera med finhackad persilja och cremé fraiche. Det sistnämnda fick inte jag på bild, men gott var det!

Comments are closed.