Polenta med lammkorv och ungsbakade tomater

Jag är nästan lite imponerad över att jag har orkat laga mat över huvudtaget. Har kommit hem helt utmattad efter mina första dagar på nya jobbet, men man måste väl äta. Och då är det väl lika bra att det blir nåt gott?

En av mina favorittidningar är Living Etc, en brittisk inredningstidning.  Den råkar innehålla ganska många recept också, och jag inspirerades lite av deras polentasallad i senaste numret. Här saknar man då mozzarella.  Och salladen så klart.

Polenta med lammkorv och ugnsrostade tomater

4 port

polenta (följ recept på paketet, för 4 portioner)

grönsaksbuljong

lammkorvar, 2 stora eller 4 smala

kvisttomater

god olivolja

balsamvinäger

1 liten vitlöksklyfta

lite fetaost

salt och peppar vid behov

Så här kokade jag polentan:

Koka upp 7,5 dl grönsaksbuljong och tillsätt 1,5 dl polenta under omrörning.  Låt småkoka ca 6 minuter och häll sedan upp i en vattensköld form (jag använde en kakform med löstagbar kant som gör det lätt att få loss bitarna). Låt det svalna och stelna, skär sedan i trekanter (blir ca 8 st).

Resten:

Lägg tomaterna i en ugnsform med olivolja och salt och peppar. Rosta på ca 200 grader i 25 min tills tomaterna mjukar och spricker lite. Ta ut formen och låt svalna lite. Smaksätt med lite balsamvinäger och en liten vitlöksklyfta.

Skär korven i bita och stek tills den får färg. Stek polentaskivorna i lite olivolja tills de får en fin brun färg. Lägg upp med polenta underst, sedan på med tomaterna med lite av såsen, korven, och till sist lite fetaost.

Det här och lite grönt om man råkar ha det, så kanske man orkar jobba hela veckan.

October 5, 2011 | | Posted in: Kött | Comments Closed

Comments are closed.