Mockarutor hör kalaset till!

För några veckor sen så höll Halle kalas, han fyllde nämligen 30! Poolparty blev det. Ett något kyligt sådant. Men partystämningen var på topp med balonger, snacks, och paket. Som till exempel Akward Family Photos i bokformat. Hjälp vad roligt!

 

Halle gjorde en fin smulpaj med bär (och tillhörande 30 dekoration) och jag bidrog med lite mockarutor. I min värld så är det så man har det på kalas!

 

Mockarutor (eller Kärleksmums, vad man nu känner för att kalla dom…)

150 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakaopulver

1 1/2 dl mjölk

4,5 dl vetemjöl

Glasyr:

50 g smält smör

3 msk starkt kaffe

1 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 dl florsocker

Garnering:

kokosflingor

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa ihop, och tillsätt mjölk, vetemjöl och smöret. Vispa till en jämn smet på låg hastighet. Häll och bred ut i en långpanna. Grädda i 10-15 min. Låt svalna.

 

Smält smöret till glasyren, blanda in kaffe, vaniljsocker, florsocker och kakao. Blanda väl och bred över kakan medan glasyren är varm. Strö över kokosflingor och låt glasyren stelna. (Eller gör inte det, cykla iväg till kalaset med pannan på sne och njut av halvglaserade/helmosiga rutor. Också gott!)

 

Till allt detta så drack vi något jag aldrig sett, violcider. Intressant. Lila. Och gott!

Grattis än en gång Halle!

September 9, 2011 | | Posted in: Sött | Comments Closed

Comments are closed.