Jordnötsbrownies

Jag fortsätter på tema sött!

Jag har alltid varit en riktig brownies freak, brownies i USA är något av en nationalrätt.  Men, den allra bästa brownies hittade jag en höst i tidningen Allt om mat.  Jag vill nästan ljuga och säga att det är ett hemligt amerikansk recept, men lite cred måste man ju ge när de är så sjukt goda!

Jordnötsbrownies

150 g ljuschoklad

125 g smör

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

2msk kakao

0,5 dl vetemjöl

50 g mörkchoklad

100 g salta jordnötter

Sätt ugnen på 175 grader.  Smält den ljusa chokladen över vattenbad.  Rör smör, socker och vaniljsocker poröst.  Vispa äggen i en annan skål.  Arbeta in äggen lite i taget i smöret, sedan häll ner chokladen.  Sikta ner kakao och mjöl och blanda väl.  Hacka den mörka chokladen och vänd den och jordnötterna ner i smeten.  Lägg bakplåtspapper i en form ca 24×24 cm och bred ut smeten.  Grädda mitt i ugnen 35 min.

2 Responses to “Jordnötsbrownies”

  1. Cecilia Mårdberg says:

    Bakade och bjöd några kompisar på dessa underbara brownies, oj så gott det blev!
    Vi toppade med lite vispgrädde också,mums!
    Kram Cecilia