Hemma hos: Lotta och Klaus

I söndags åkte jag hem till Lotta och Klaus som bor i Danmark.  Det är så att Lotta hör till familjen Jansson men bor numera i Köpenhamn med Klaus, Liina och Geo.

Det kom på tal att Klaus hade ett riktigt bra recept på pizzadeg och då ville jag genast laga just det.  Som tur var det inte svårt att övertala någon av dem.

Pizzadeg

3 stora pizzor

1/2 l ljummet vatten

75 g jäst (färsk)

1 tsk salt

2 msk olivolja

500 g vetemjöl

500 g durumvetemjöl

Lösupp jästen i vattnet.  Tillsätt salt och olja och sedan mjöl lite i taget.  Blanda ihop till en smidig deg och arbeta några minuter.  Låt jäsa i kylen under duk i 1 timme.

Får tacka Lotta så mycket som fotade när Klaus gjorde degen och jag bråkade med SJ i andra rummet.

Lina var redo att hjälpa!

Dela degen i lika stora delar, forma till bullar och sedan trycka ut och kavla.

Fint ska det va ju!

Sen är det bara på med tomatsås, mozzarella och valfri mängd tillbehör.  Vi hade champinjoner, färska tomater, kyckling, bacon, lök,  gorgonzola, kronärtskocka och parma.

Det var mycket prat om att blanda fritt bland ingredienserna för att göra bästa pizzan.  Jag körde på att planera innan och gjorde en med champinjoner, kyckling och bacon.

De andra körde på fritt-fram regeln och det slutade med två likadana pizzor med allt på.  Det blev lika gott det också.

Medan pizzorna var i ugnen så kom Geo in och kollade läget.  Pizzorna ska gräddas i 225 grader i ca 10 min.

Som tillbehör blev det oliver, vitlök och tryffelolja.  Sååå bra det blev!  Bila upp på påsken fina ni så gör vi om det!

One Response to “Hemma hos: Lotta och Klaus”

  1. [...] kan det vara bra att äta något trevligt. Som pannkakor. Det kan också vara bra att umgås med Lotta som hälsar på från Köpenhamn. Och dricka lite vin, och äta choklad. Det var passligt att det [...]